Vukovarski mališani na primanju u gradskoj vijećnici

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Povodom Dječjeg tjedna i Međunarodnog dana djeteta gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegovi suradnici susreli su se s polaznicima Dječjeg vrtića Vukovar 1. i Dječjeg vrtića Vukovar 2.

„I ove godine bilježimo trend povećanja upisane djece u vukovarske vrtiće. Tome zasigurno doprinosi povoljna cijena vrtića koja se nije mijenjala godinama. Cijena vrtića za prvo dijete je 490 kuna, 441 kunu za drugo dijete te za treće i svako slijedeće dijete vrtić je besplatan. Također, i visoki standardi u objektima vrtića u koje godinama ulažemo značajna sredstva, koristeći i sredstva EU fondova, rezultiraju kontinuiranim povećanjem broja upisane djece, ali i zaposlenika vrtića“, rekao je Penava.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1. Mirjana Kulić kazala je kako već tradicionalno u Hrvatskoj se prvi tjedan u listopadu obilježava kao Dječji tjedan. Dodala je kako im je u tim danima želja skrenuti pozornost na dječja prava koja su zajamčena Konvencijom o pravima djeteta. Mi odrasli imamo obvezu i dužnost voditi brigu o djeci i  naučiti ih njihovim pravima i obvezama, što u vrtiću svaki dan i činimo.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 2. Marina Latinović kazala je kako je važno čuti glas djece, a da smo mi tu da im u tome pomognemo.