HDZ Grada Vukovara: Je li to onaj isti Ivan Penava”

Foto: Ilustrativna fotografija

VUKOVAR, Sveopći izbori u BiH izazvali su brojne i oprečne reakcije u Hrvatskoj. Jedni hvale rezultate koje je ostvario HDZ dok drugi , među kojima je i predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, prozvali su Vladu za neuspjeh koji je ostvaren na izborima radi čega će Željko Komšić ponovno predstavljati Hrvate iz BiH u Predsjedništvu BiH. Tim povodom danas se priopćenjem za javnost, koje su naslovili „Je li to onaj isti Ivan Penava“,oglasio i HDZ Grada Vukovara čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Ovaj čovjek na slici je prije 4 godine potpisao plakat potpore Draganu Čoviću, a sada se pita što je on radio zadnjih 6 godina? 

Ivane, Ivane, 2022-2018=4!

Sada nas već zabrinjava još jedna dijagnoza gradonačelnika Penave. Osim kroničnog licemjerstva vidljiva je i politička amnezija. Srećom, postoje dokazi. Za Penavu je svaki uspjeh hrvatske države i hrvatskoga naroda neuspjeh. Radikalizira društvo, poziva na prosvjede, a onda redovno doživi debakl. Gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu još jednom pozivamo da se počne baviti svojim gradom, svojim proračunom i politikom svoga grada. Vukovar ne može biti na listi tih avanturističkih pothvata. Vukovar zaslužuje više i bolje od licemjernog gradonačelnika koji sa Željkom Sabom obnaša vlast, a s Kremljenkom s Pantovčaka koji sramoti Hrvatsku ispija kave. Krasno društvo, nema što!

Hrvatska demokratska zajednica grada Vukovara ovim putem čestita HDZ-u i HNS-u BiH na dosad najvećem političkom uspjehu! 

HDZ-ova Borjana Krišto dobila je 98-99 posto glasova u brojnim hrvatskim mjestima i pokazala jedinstvo hrvatskog biračkog korpusa! To je uspjeh! 

Oporba, odnosno Komšić, pobijedio je glasovima iz najvećih gradova gdje Hrvata gotovo nema. To je rezultat nepravednog izbornog inženjeringa. 

Po tome pitanju pozdravljamo intervenciju Visokog predstavnika Schmidta u Ustav federacije BiH i Izborni zakon, koja je rezultat izravnog poticaja premijera Plenkovića i jedan od najvećih vanjskopolitičkih uspjeha Vlade RH. Rezultat je to dugogodišnjeg rada, stvaranja savezništva i povjerenja te potvrda kredibiliteta kojeg Hrvatska ima na međunarodnoj razini. Hrvatska ima jasan položaj u Europi i koristi ga kako bi zaštitila Hrvate u BiH, suprotno od predsjednika Milanovića kojeg simpatizira Penava, a koji je pokidao sva savezništva te u ovom procesu ponovno nije bio na strani ujedinjenja hrvatskog naroda“.