Priredbe 51. Vinkovačkih jeseni pratilo 150.000 posjetitelja

VINKOVCI, Ovogodišnje 51. Vinkovačke jeseni koje su trajale od 9. do 18. rujna pod geslom “Večer oproštajna” među najuspješnijim su manifestacijama do sada, rekao je u srijedu na konferenciji za novinare vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni Mladen Karlić.

Podsjetio je kako je u sklopu te manifestacije tradicijske kulture održano 70-tak priredbi koje je popratilo oko 150.000 posjetitelja.

„Imamo vrlo pozitivne reakcije naših sugrađana ali i sudionika manifestacije i gostiju pa nas sve skupa obvezuje da iduće Vinkovačke jeseni budi sadržajno i organizacijski još bogatije“, istaknuo je Karlić na konferenciji za novinare, dodavši da je organizacija Vinkovačkih jeseni koštala oko 2,2 milijuna kuna.

Najavio je da će se iduće Vinkovačke jeseni održati od 8. do 17. rujna 2017. godine.

Po riječima direktorice tvrtke „Promo Cibalae“ Mirjam Jukić, tvrtke koja je suorganizator 51. Vinkovačkih jeseni, priredbe Vinkovačkih jeseni pratilo je 100 akreditiranih domaćih i stranih novinara. Službena web stranica Vinkovačkih jeseni imala je 4 milijuna klikova, a Facebook priredbe tijekom deset dana 400.000.

Tajnik vukovarsko-srijemskog ZAKUD-a Stjepan Đurković izrazio je zahvalu Hrvatskoj vojsci kao i KUD-u „Šumari“ iz Vinkovaca te HKUD-u „Osijek 1862“ koji već godinama svojim nesebičnim angažmanom te glumcima, statistima, pjevačima i plesačima pomažu u organizaciji svečanosti otvorenja Vinkovačkih jeseni.

ĐURO KARALIĆ

Foto: Press 032/Đuro Karalić