NK Osijek pobijedio HNK Vukovar u 1/16 Kupa Hrvatske

VUKOVAR, Nogometaši osječkog prvoligaša, NK Osijek, su u utakmici 1/16 Kupa Hrvatske pobijedili nogometaše HNK Vukovara 1991. rezultatom 4:1. Osječani su samo potvrdili dobru formu iz HNL-a tako da pitanje pobjednika niti u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje. Mreža Vukovaraca načeta je već u 3 minutu utakmice kada je Grgić doveo svoju momčad u vodstvo. U 10 minuti i nakon auto gola Sutona bilo je već 2-0 za goste iz Osijeka. Prvi dio utakmice osječani su završili vodstvom od 3:0 pošto je Ejupi pogodio iz kaznenog udarca. U drugom poluvremenu nogometaši Osijeka su samo odrađivali posao. Ipak, u 57 minuti, i nakon najljepše akcije na utakmici., Špoljarić je povećao vodstvo gostiju na 4:0. Konačan rezultat postigao je Brajković koji je na asistenciju Jazvića, u 80 minuti, postigao konačan rezultat 4:1. Utakmicu Kupa, koja se igrala na Gradskom stadionu u Vukovaru, pratilo je oko 600 gledatelja.

 

 

HNK Vukovar 1991: Bursca Suton (65 Vuković) Marinčić Lovrić Jazvić Ružek Malecki (46 Brajković) Šibalić (72 Rist) Mišić Plum Šorli (trener Goran Meštrović)

NK Osijek: Malenica Vojnović (23 Špoljarić) Ejupi (7 Boban) Marin Arsenić (46 Matas) Anić Pušić Grgić Lulić Lopa Lukić (trener Zoran Zekić)

IVAN MATIĆ

Foto: Ivan Matić