Prijave novih on line prijevara na području županije

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Policijska postaja Vinkovci zaprimila je jučer dvije prijave o prijevari. Kako navode 51-godišnjak iz Vinkovaca je preko poruka internetskog oglasnika kontaktirao prodavatelja glazbene opreme i dogovorio da se transakcija obavi preko „Payprotect“ usluge za plaćanje. Na dobivenoj poveznici upisao je svoje osobne podatke i podatke s bankovne kartice (broj kartice, datum isteka kartice i CVV broj), a potom autorizirao transakciju preko bankovne aplikacije. Prodavatelj ga je obavijestio da uplata nije prošla, nakon čega je dobio novu poveznicu da ponovi cijeli postupak što nije učinio jer je utvrdio da mu je s bankovnog računa isplaćen iznos od nekoliko tisuća kuna, a nepoznata je osoba potom obrisala oglas.

Drugu prijevaru je prijavio 27-godišnjak iz Ivankova, koji je preko aplikacije za rezervaciju smještaja rezervirao apartman. Nakon što je 27-godišnjak uplatio dogovoreni iznos za smještaj, počinitelj ga je obavijestio da uplata nije uspjela te je istu transakciju ponovio još tri puta čime je oštećen za iznos od nekoliko tisuća kuna.  Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Županja), te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Tordinci).