Lakše do dokumenata: U policiji u Vinkovcima uveden redomat s mogućnošću rezerviranja termina pet dana unaprijed

Foto: PU vukovarsko-srijemska

U Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj u Vinkovcima, od početka prosinca uvedena je mogućnost rezerviranja broja čekanja građanima najviše pet dana unaprijed, prilikom podnošenja zahtjeva za prebivalište, osobne iskaznice i putovnice i to putem mobilne aplikacije (redomat).

Korištenje aplikacije je iznimno jednostavno. Upisivanjem riječi redomat.mup.hr ili e-redomat u bilo koju web tražilicu na zaslonu se otvara tražilica REDOMAT MUP. Ulaskom u otvorenu aplikaciju kroz tri koraka na vrlo brz način moguće je rezervirati svoj termin kada vam to najbolje odgovara. izvijestili su iz policije.

Na ovaj način dolazi do smanjenja gužvi u prostoriji za prijem stranaka, jer građani mogu doći u određeni termin, radi podnošenja svojih zahtjeva, odnosno reguliranja statusa.

Naime, već nakon uvođenja redomata evidentno je da su građani zadovoljniji, jer svoje vrijeme mogu racionalnije iskoristiti, bez dugotrajnih čekanja u redu, navodi policija.

Rezerviranjem broja u točno određeni termin građanin se poziva na prvi slobodni šalter.

Iz policije napominju da jedna punoljetna osoba može zauzeti jedan broj, te da je u slučaju spriječenosti poželjno da otkaže termin kroz aplikaciju.