Župan Dekanić potpisao ugovore s korisnicima potpore u poljoprivredi

Foto: Ivan Matić

Župan Vukovarsko -srijemske županije, Damir Dekanić, potpisao je Ugovore s korisnicima potpore u poljoprivredi ostvarene putem Javnog poziva. Riječ je o 52 korisnika za čije je potpore Županija osigurala nešto više od 660 tisuća kuna.

„Poziv je otvoren tek krajem godine jer smo rebalansom proračuna dizali neke iznose za potpore mladim poljoprivrednicima, kao i unaprjeđenje genetskog potencijala što smatramo da je prednost ove županije, ali i budućnost. Nadamo se da će ova potpora zaista dati doprinos razvoju i unaprjeđenju naše poljoprivrede”, istaknula je pročelnica županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu Magdalena Parat.

Župan Damir Dekanić najavio je kako će Županija za iduću godinu načiniti nove programe koji će sadržavati i nove kriterije uz povećanje ukupno dostupnih sredstava.

„Drago nam je što se ljudi javljaju, to je znak da postoji poduzetnički duh i želja za iskorakom. U tom pravcu idu i svi naši programi, želimo da sve kreće od naših poljoprivrednih proizvoda, da razvijamo prehrambene djelatnosti, ali i da se fokusiramo na povrtlarstvo i voćarstvo”, istaknuo je župan Dekanić.