Županija za potrebe HGSS, ali i drugih žurnih službi, nabavila kompresor za punjenje boca s kisikom

Foto: VSŽ

Vukovarsko-srijemska županija nabavila je kompresor vrijedan 56 tisuća kuna za potrebe vinkovačke Stanice Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Uređaj je vrijedan 56 tisuća kuna, a služi za punjenje boca kisikom, pojašnjeno je na danas održanom potpisivanju ugovora o nabavi kojem je nazočan bio i župan Damir Dekanić.

“Svake godine puno je onih koji su u potrebi, koji nemaju dovoljno ili adekvatnu opremu za sve ono čime se bave i kako bi ostvarili što bolje rezultate. Iz tog razloga imamo listu prioriteta, ove godine smo HGSS-u nabavili kompresor za punjenje boca s kisikom”, kazao je župan Dekanić dodajući kako je cilj nabave kompresora omogućiti žurno djelovanje službi u potencijslno opasnim situacijama po život građana.

Uz župana Dekanića ugovor je potpisao pročelnik HGSS Stanice Vinkovci Zlatko Becić.

„Vinkovačka Stanica HGSS-a je dobro opremljena specijalističkom opremom, a ovo je jedan od uređaja koji nam je nedostajao. Mi smo se snalazili na razne načine kada je trebalo puniti boce, osobito nezgodno je bilo vikendima ili noću jer smo morali ići u druge gradove”, kazao je Becić.

Kompresorom će se moći služiti i druge službe, poput vatrogosaca ili ronilaca, a koje imaju potrebu za punjenjem boca kisikom.

Foto: VSŽ