Solidni rezultati županijskih trećeligaša

Foto: NK Vuteks Sloga

VUKOVAR, Spuštene su zavjese na ovogodišnje prvenstvo u 3. HNL Istok za koje se može reći kako je bilo povoljno po klubove iz Vukovarsko – srijemske županije. Razlog za to je činjenica da su se svi klubi s krajnjeg istoka Hrvatske uspjeli spasiti od ispadanja iako su dvije momčadi bile ugrožene ali treba svakako reći i da niti jedan županijski trećeligaš nije bio niti blizu da se uključi u borbu za vrh tablice.

NK Slavonija iz Požege je sa osvojena 63 boda zasluženo osvojila 1. mjesto, a o njihovoj dominaciji govori i gol razlika 61:30. Kada je riječ o klubovima s područja Vukovarsko – srijemske županije najbolji plasman je ostvarila momčad NK Vuteks Sloga iz Vukovara koja je na kraju zauzela 5. mjesto s 41 osvojenim bodom. Odmah iza Vuteksa je momčad NK Bedema koja je na kraju bila 6. s 40 osvojenih bodova. Obje momčadi su ostale bez trenera, Vuteks pri kraju prvenstva, a Bedem po završetku, tako da je na Uprava dva kluba da pronađu nove trenere. Pri tome će NK Vuteks Sloga morati nekako nadomjestiti i odlazak Petra Vukanovića koji je protekle sezone bio ne samo najbolji igrač vukovarske momčadi, (11 golova i 19 asistencija) nego možda i najbolji igrač 3. HNL Istok.

Novak u 3. HNL Istok NK Tomislav iz Cerne je pobjedom u posljednjem golu u Našicama na kraju zauzeo 10. mjesto i tako se zadržao trećeligaški status. Spasila se na kraju i momčad NK Graničara iz Županje iako su na kraju jesenjeg dijela bili već otpisani. Međutim, odličnim igrama i dobrim rezultatima na kraju su se i Županjci spasili ispadanja te će i naredne godine igrati 3. HNL. Istok.

Posljednja tri mjesta u 3. HNL Istok zauzeli su Slavija iz Ppleternice, Oriolik i Kutjevo.