Prezentacijom opreme obilježen Međunarodni dan Civilne zaštite

Međunarodni dan Civilne zaštite
Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U pješačkoj zoni, u središtu Vukovara, obilježen je Međunarodni dan Civilne zaštite. Bila je ovo prilika da građani doznaju više o radu i djelovanju službi koje sudjeluju u njihovoj zaštiti ali i zaštiti svih građana Vukovarsko-srijemske županije.

Tom prilikom građani su mogli i razgledati razna sredstva i opremu koja pokazuju  zahtjevnost rada žurnih službi. Kroz izloženu opremu građani su se mogli upoznati sa djelovanjem policije, HGSS-a, vatrogasaca i Hrvatskog crvenog križa. Prezentaciji su nazočili i mališani iz vukovarskih vrtića. Još jednom je istaknuto kako su djelatnici službi civilne zaštite uvijek u stanju pripravnosti u slučaju mogućih intervencija, a sve kako bi zaštitili građane od raznih ugroza.

„Ovo je prilika građane upoznati sa značenjem ovih službi kada je u pitanju zaštita građana od raznih ugroza, te kako su djelatnici službi civilne zaštite uvijek u stanju pripravnosti u slučaju mogućih intervencija“, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić.