Preuzimanjem vozila završio prekogranični projekt EMBER

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Preuzimanjem službenih vozila nabavljenih u sklopu hrvatsko-srbijanskog projekta prekogranične suradnje EMBER završila je provedba toga projekta koji se provodio u proteklih 15 mjeseci, a koštao je 1,3 milijuna eura.

Nabavljena vozila dodjeljena su na korištenje Gradskim društvima Crvenog križa Vinkovci, Vukovar, Ilok i Županja te Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja Vinkovci i Klubu podvodnih aktivnosti Vukovar, kazala je voditeljica projekta Danijela Barišić.

Pored toga, nabavljene su i pumpe za ispumpavanje vode, čamac, prikolica, mobilna kuhinja, šatori za malo šatorsko naselje te komunikacijska i druga potrebna oprema kako bi se postojeća razina sustava zaštite i spašavanja digala na viši nivo.

“Veseli me ovaj krasan projekt prekogranične suradnje u okviru kojeg smo nabavili i ovih sedam vozila koja će biti od ogromnog značaja za cijeli sutav zaštite i spašavanja u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji smo sada podigli na nivo koji jamči pravodoban odgovor na moguće ugroze”, kazao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Projekt EMBER (Ever-Moving border emergency response) zajednički su proveli Vukovarsko-srijemska županija, Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast i Državna uprava za zaštitu i spašavanje s hrvatske, te Sekretarijat Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine, Fond „Europski poslovi” Autonomne pokrajine Vojvodine i  Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam AP Vojvodine s srpske strane.