Ciglom razbio staklo autobusa u pokretu. Osumničenik priveden u policiju

Foto: vijesti.hr

VINKOVCI, PU Vukovarsko-srijemke izviejstila je kako je nepoznati muškarac, u srijedu 3. siječnja, oko 13,05 sati, u Starim Mikanovcima, bacio ciglu u prednje vjetrobransko staklo autobusa vinkovačke prijevozničke tvrtke koji se u kretao kolnikom ulice. Cigla je razbila vjetrobransko staklo, no, nitko od putnika nije bilo ozlijeđen. U službene prostorije policije priveden je 35-godišnjak iz Starih Mikanovaca kojeg se dovodi u svezu s događajem. U tijeku je kriminalističko istraživanje događaja.

Tijekom noći 3. siječnja, provaljeno je u obiteljsku kuću 55-godišnjakinje u Gradištu. Tom prilikom otuđeno je nekoliko tisuća kuna.

Na osobnom automobilu „Tico“, vinkovačkih registarskih oznaka, razbijena su vjetrobranska stakla, stop svjetla, polomljeni brisači i krovna antena za vrijeme dok se nalazio parkiran u Vinkovcima. Oštećenja su nastala između 25. prosinca 2017. godine i 2. siječnja 2018. godine. Materijalna šteta od više tisuća kuna pričinjena je vlasnici vozila, 57-godišnjakinji iz Vinkovaca.

Osoba koja je željela ostati anonimna u srijedu, 3. siječnja, je u službenim prostorijama PU dragovoljno predala tri ručne bombe, tri komada protuavionskog streljiva, signalni pištolj te šest komada pripadajućeg streljiva. Preuzete minsko-eksplozivne tvari policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu pohranio je u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježene su tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Vukovar, Rajevo Selo).