Premijerna izvedba predstave “Tri praščića” kod malih Vinkovčana izazvala odličnu reakciju

Foto: GK Joza Ivakić

Proteklog vikenda Gradsko kazalište Joze Ivakića premijerno je izvelo predstavu “Tri praščića” za koju je prema motivima bajke J. Grimma tekst napisao i režirao Vjekoslav Janković. 

Zbog velikog interesa publike, predstava je izvedena u dva termina i pogledalo ju je više od 400 gledatelja. Ovo je druga po redu obnova navedene predstave – prva premijera održana je 2009.; prva obnova 2015. god. Nakon odlične reakcije publike mogu se očekivati brojne izvedbe i gostovanja.

U predstavi glume Vladimir AndrićKupusić, Vedran DakićBlatko, Katarina ŠestićPametnica, Josipa Oršolić Glištun Gmižić i Zorko BagićVučko.

Tri praščića jedna je od najpoznatijih dječjih priča koja govori o lijenosti, brzopletosti, lakomislenosti, ali i o zaboravljenom i iznova pronađenom zajedništvu i prijateljstvu. Osim što se u predstavi govori o odrastanju, sazrijevanju i potrebi da podržimo jedni druge, ona ima i važan ekološki trenutak – govori o štetnosti otpada i o potrebi njegovog skupljanja i pametnog odlaganja.

Iz kazališta poručuju kako izvedba zakazana za 25. ožujak u 11 sati neće biti održana. Povrat novca za kupljene ulaznice moguć je na blagajni kazališta.