Građani Vukovarsko-srijemske županije u veselju ušli u 2019. godinu

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U veselju i radosti građani Vukovarsko-srijemske županije ušli su u novu 2019. godinu sa željom da im bude bolja od prošle, 2018. koja je ispraćena uz obilje glazbe i vatromete na vukovarsko-srijesmkim gradskim trgovima, na kojima su raspoložene građane zabavljali uglavnom, tamburaški sastavi.

Veselo je bilo i u brojnim ugostiteljskm objektima, a doček je potrajao do ranih jutarnjih sati.

“Prije svega svima želim puno zdravlja, a onda i puno uspjeha u godini koja je pred nama, kao i da naši Vinkovci budu što ugodnije mjesto za život i da ljudi ovdje pronađu svoju sreću. I u 2019. godini moramo raditi na razvitku našeg grada u svim segmentima, moramo omogućiti građanima da u svom gradu žive ugodno, da nađu posao, te da sebi i svojoj djeci omoguće sve ono što su si i zacrtali”, poručio je u ponoć građanima Vinkovaca gradonačelnik Ivan Bosančić.

Vukovarcima je pak novu godinu čestitala zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

“Lijepo je vidjeti Vukovarce u ovolikom broju koji su zajedno dočekali Novu godinu unatoč kiši. Iza nas je godina puna lijepih događaja za ovaj grad i nadam se da će je Vukovarci po tome i pamtiti. Želim svim našim sugrađanima optimizma, zdravlja, sreće i uspjeha u 2019. godini”, kazala je Mujkić.

U novogodišnjoj noći aktivan je bio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić je tradicionalno obišao Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave Vukovarsko-srijemske u Vinkovcima, Javnu vatrogasnu postrojbu u Vukovaru, Opću županijsku bolnicu Vukovar, županijsko vatrogasno zapovjedništvo u Vinkovcima, Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima te Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije, također u Vinkovcima čestitajući djelatnicima novu godinu.

Novu godinu pamtit će i Tomislav i Kristina Kovač iz Đeletovaca koji su u novogodišnjoj noći dobili sina Leona koji je prva je beba koja se rodila u Vukovarsko-srijemskoj županiji u 2019. godini. Leon je rođen u vinkovačkoj bolnici, dva sata i tri minute iza ponoći.

Mirna noć bila je na prometnicama županije na kojima nisu zabilježene značajnije prometne nesreće. Mala nervoza jedino je prouzročena dijelu građana Radićevog bloka u Vinkovcima u kojem je u poslijepodnevnim satima, na staru godinu, došlo do nestanka struje uslijed kvara na trafostanici tako da je posla bilo za djelatnike HEP-a koji su uspješno otklonili kvar.