Premijer Tihomir Orešković završio dvodnevni boravak u Vukovarsko-srijemskoj županiji

VINKOVCI, Dvodnevni boravak predsjednika Vlade Tihomira Oreškovićau Vukovarsko-srijemskoj županiji završio je u petak susretom s vinkovačkim gradonačelnikom Madenom Karlićem s kojim je premijer Orešković razgovarao o stanju u Gradu Vinkovcima i gospodarskim aktivnostima.

Prije dolaska  u Vinkovce, premijer Oreškoviće boravio je u tvrtki “Nexus” u Cerni koja se bavi proizvodnjom dijelova za autoindustriju, dok je u Privlaci posjetio OPG Nikole Josipovića koji obrađuje 130 hektara zemlje od kojih je 20 hektara pod povrtlarskim kulturama, a u Komletincima OPG Ilije Rajića koji uspješno uzgaja 300 krmača, tovljenika i prasadi.

“Uoči dolaska u Slavoniju bio sam optimist, a sada sam još veći. Vidio sam ovdje niz kvalitetnih ljudi koji znaju i hoće raditi i ponosni su na ono što rade. Upoznao sam nekoliko sektora. Od tekstilne tvrtke u kojoj je jedna obitelj počela od nule i danas zapošljavaju 250 osoba do poljoprivrede i turizma. Bio sam i na OPG-ovima koji se također žele širiti i napredovati”, kazao je na zvršetku posjeta istočnoj Slavoniji Tihomir Orešković.

Na pitanje novinara je li njegov dvodnevni posjet Slavoniji u funkciji njegove vlastite promocije odgovorio je niječno.

“Bilo mije drago doći, saslušati i upoznati ovdašnje ljude. Svima je jasno od prvoga dana da je moj fokus gospodarstvo i namjera da pokrenem ekonomiju, a kako ću je pokrenuti ako ne slušam”, kazao je.

Komentirao je i izjavu srbijanskog premijera Aleksandra Vučića koji je osudio rekacije hrvatskih političara na oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju, rekavši kako srbijanski premijer ima pravo na svoje mišljenje ali kako je stav Hrvatske da je sramota na koji način je Hag presudio.

Najavio je i uštede u javnoj upravi rekavši kako je namjera njegove Vlade smanjiti broj agencija za petnaestak dok je najavu poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja obrazložio riječima kako je to mali korak u nužno potrebnoj reformi hrvatskog zdravstva.

ĐURO KARALIĆ