Kriminalistička istraga nad četvoricom županjskih policajaca

Foto: mup.hr

VINKOVCI, Vukovarsko-srijemska policija izvjestila je kako je nad četvoricom policijskih službenika te PU provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje zlouporabe položaja i ovlasti te primanja i davanja mita.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad četiri policijska službenika Policijske uprave vukovarsko-srijemske zbog postajanja sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te primanja i davanja mita.

Po završetku kriminalističkog istraživanja USKOK-u je podnesena kaznena prijava, dok su policijski službenici udaljeni s dužnosti, navodi policija.

USKOK je pak izvjestio kako je na temelju kaznene prijave Policijske uprave vukovarsko-srijemske, donio rješenje o provođenju istrage protiv četvorice hrvatskih državljana (1973., 1968., 1963., 1975.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti.
Osnovano se sumnja da su okrivljenici, kao policijski službenici Policijske postaje Županja, od 4. do 28. ožujka 2016., u nakani pribavljanja nepripadne imovinske koristi, u više navrata  tijekom obavljanja nadzora i kontrole cestovnog prometa od počinitelja prekršaja tražili i preuzeli razne novčane nagrade koje su međusobno dijelili. Okrivljenici utvrđene prometne prekršaje i počinitelje nisu evidentirali u službenu evidenciju, niti su poduzeli zakonom propisane radnje radi sankcioniranja počinitelja prometnih prekršaja, navodi USKOK.
ĐURO KARALIĆ