Premijer Plenković u Bošnjacima najavio pomoć države u obnovi

Foto: Đuro Karalić

Vlada će maksimalno pomoći u sanaciji šteta u Bošnjacima najavio je predsjednik Vlade Andrej Plenković tijekom posjete tome selu koje je početkom tjedna potukao led, nanijevši velike štete.

“Mislim da je reakcija svih u cijeloj situaciji bila vrlo dobra. Svi rade svoj posao i to se vidi. Apeliram na razumijevanje svih ljudi koje je zadesila ova nesreća, vrlo je neugodno biti bez struje, s mokrim podovima i dekama, ali reakcija je svih nadležnih službi bila dobra jer smo nešto naučili iz prošle godine kada smo na ovom području imali nepogodu u puno većem opsegu. Hvala svima”, rekao je premijer Plenković.

Nakon što se napravi popis šteta, zahtjev za pomoći će ići prema Vladi, a Vlada će kao što je učinila prošle godine, donijeti odluku o izvanrednoj financijskom pomoći, kazao je.

Po riječima načelnika Općine Bošnjaci Andrije Juzbašića, do danas je obnovljeno više od 50 posto stradalih objekata, a siguran krov nad glavom svi bi mještani trebali imati najkasnije do utorka.

“Svi dalekovodi su popravljeni, a od 1450 domaćinstava njih 1250 ima električnu enegiju, a preostali će idućih dana također biti pripojeni na elektroenergetski sustav”, kazao je Juzbašić.

Zahvalio je djelatnicima Općine, mještanima, Hrvatskoj vojsci čijih četrdesetak pripadnika također pomaže i sudjeluje u obnovi sela, pripadnicima Civilne zaštite i svima drugima koji su se uključili u sanaciju velikih šteta.