Vikend u Iloku u znaku Ilok Delicium Mundi

Foto: Pixabay

Ilok Delicium Mundi, već tradicionalna manifestacija koja slavi najbolje od vina i gastronomskih delicija Srijema, i ove godine će se održati prvog vikenda u srpnju, u petak 5. i subotu 6. srpnja. Lokacija
događanja je atrij Muzeja grada Iloka, s prekrasnim pogledom na rijeku Dunav.

Posjetitelji će imati priliku uživati u vrhunskim vinima lokalnih vinara i autentičnim srijemskim delicijama. Sudionici manifestacije uključuju poznate vinare iz regije: Vinarija KAST, Iločki Podrumi, TRS vinarija,
Vinarija Čobanković, Vino Buhač, Vinarija Zima, Vina Ćorić, Podrum Marija te OPG Zelenika-Izvori Života. Iločki Podrumi će, uz vina, posluživati i gastronomske delicije koje su obilježje ove regije.

Glazbeni program dodatno će obogatiti atmosferu događanja. U petak, 5. srpnja, s početkom u 20 sati, nastupit će talentirana Lucija Ćustić – LUCE, dok će u subotu, 6. srpnja, također s početkom u 20 sati, publiku zabavljati PAVA.

Ilok Delicium Mundi nije samo manifestacija za ljubitelje vina, već i kulturni događaj koji promiče lokalnu tradiciju i gastronomiju, te okuplja posjetitelje iz cijele Hrvatske i inozemstva.