Preko vikenda 14 prometnih nesreća s pet ozlijeđenih osoba i jednom smrtno stradalom

Foto: PU Vukovarsko - srijemska

Tijekom vikenda na prometnicama u Vukovarsko-srijemskoj županiji dogodilo se 14 prometnih nesreća, osam s materijalnom štetom u Donjem Novom Selu, autocesti A3, Privlaci, Vinkovcima tri, Vukovaru, Starim Jankovcima,  pet s ozlijeđenim osobama i prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom, navode iz policije.

U petak, 29. rujna oko 12,20 sati u Otoku, na parkiralištu 67-godišnji vozač osobnog automobila neopreznom vožnjom unatrag udario je u 56-godišnju pješakinju koja je  zadobila lake tjelesne ozljede.

U petak, 29. rujna oko 20,40 sati na državnoj cesti DC55 kod Gradišta 56-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola 1,48 g/kg u prometnoj nesreći zadobio lake tjelesne ozljede.

U subotu, 30. rujna oko 03,10 sati na županijskoj cesti Žc4170 između Gradišta i Županje 30-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola 1,51 g/kg uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila u zavoju je sletio s kolnika pri čemu je zadobio lake tjelesne ozljede.

U subotu, 30. rujna oko 05,50 sati u Privlaci, 24-godišnji vozač osobnog automobila u prometnoj nesreći smrtno stradao.

U nedjelju, 1. listopada oko 19,20 sati Vinkovcima, 63-godišnji vozač mopeda u kretanju prelazi na lijevu prometnu traku te dolazi do udara u vozilo iz suprotnog smjera pri čemu je zadobio lake tjelesne ozljede.

U nedjelju, 1. listopada oko 19,20 sati u Trpinji, 56-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola 2,1 g/kg oduzeo je prednost prolaska drugom osobnom automobilu na raskrižju u kojem dva putnika (46 i 37 godina) nisu koristila sigurnosni pojas i zadobila lake tjelesne ozljede.

Iz policije ističu da od sedam ozlijeđenih osoba četiri nisu koristile sigurnosni pojas za vrijeme vožnje.

Policijski službenici su zatekli devet vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 3,44 g/kg zabilježena je kod 42-godišnje vozačice bicikla u Vinkovcima. Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za jednog vozača.

Stacionarne kamere zabilježile su 14 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.