Posljednja sjednica Organizacijskog odbora 58. Vinkovačkih jeseni protekla u pohvalnim tonovima: Bile su to među najboljim Jesenima do sada

Foto: Đuro Karalić

Na najbolji mogući način protekle su 58. Vinkovačke jeseni okupivši više od 130.000 ljudi, zaključak je danas održane posljednje sjednice Organizacijskog odbora te manifestacije koja je održana od 8. do 17. rujna pod sloganom “Dva sjaja dukata”.

„Doprinijeti da ovakva manifestacija prođe bez ijednog incidenta je stvarno velika stvar. Hvala cijelom organizacijskom timu što su Vinkovačke jeseni još jednom pokazale svoju veličinu i bile nam svima na ponos”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić, istaknuvši kako je ovogodišnji uspjeh osjetio i svaki segment gospodarstva.

U ugostiteljstvu je fiskalizirano 27 posto računa više nego u to vrijeme prošle godine, svih 10 dana u prepunom gradu tražila se stolica više, rijeka ljudi na ulicama bio je uobičajen prizor, a osim ugostitelja i malih obrtnika, zadovoljni su i KUD-ovi koji su ponosno pokazali svoj rad, doprinijeli da Vinkovačke jeseni zabljesnu u svome punom sjaju, ali i pokažu da naša tradicijska kultura ne mora brinuti za budućnost, ocijenio je.

Ostaje žal što ove godine nismo mogli vidjeti konjanike i konjske zaprege, ali dogodine će njihov sjaj dodatno zabljesnuti, istaknuo je Bosančić.

Pripreme za sljedeće izdanje naše najveće tradicijske manifestacije već su počele. Na današnjem sastanku donesena je odluka kako će 59. Vinkovačke jeseni biti održane od 13. do 22. rujna 2024. godine.