Predstavnicima 64 vinkovačke udruge iz kulture i tehničke kulture uručeni ugovori o financijskoj potpori

Foto: Grad Vinkovci

Predstavnicima 64 vinkovačke udruge u kulturi i tehničkoj kulturi, koje su prijavile čak 100 programa, danas su podijeljeni ugovori o financijskoj potpori.

„Nismo dizali iznos u odnosu na prošlu godinu i ove godine je iznos ukupne sume praktički isti. Međutim, imali smo nešto manji broj udruga koje su se prijavile, budući da neke nisu ispunile prošlogodišnje ugovore, tako da smo praktički svima povisili potporu u ovoj godini za neke male razlike u odnosu na lani. U konačnici nadamo se kako će ovih 137.000,00 eura pripomoći da udruge u kulturi i tehničkoj kulturi još značajnije doprinesu društvenom životu grada Vinkovaca”, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Pročelnica za turizam i kulturu Marija Liščić Drmić navela je kako su iz područja kulture 43, a iz područja tehničke kulture 21 prijavitelj pri čemu je kulturi pripalo 97.250, a tehničkoj kulturi 39.270 eura.

“Nastojimo iz godine u godinu ulagati u naše udruge jer daju veliki obol kulturi našega grada i moramo im biti zahvalni na onome što čine. Da nema njih kulturni život Vinkovaca ne bi bio toliko bogat”, istaknula je Liščić Drmić.