Kod 64-godišnjakinje pronašli 45 kilograma sitno rezanog duhana

Foto>: Đuro Karalić

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjom hrvatskom državljankom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljena trgovina. U petak, 14. travnja, oko 19,40 sati u Ivankovu, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su pri redovnoj kontroli provjerili 64-godišnjakinju koja je upravljala osobnim automobilom vinkovačkih registarskim oznakama te su u prtljažnom prostoru automobila pronašli pet vreća s preko 45 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Protiv 64-godišnjakinje policija je nadležnom državnom odvjetništvu dostavila kaznenu prijavu.

Jučer, 16. travnja u 13.20 sati na ulazu u Republiku Hrvatsku na graničnom prijelazu Županja kontroliran je 59-godišnji putnik, hrvatski državljanin, koji je ulaznoj graničnoj kontroli pristupio u autobusu bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka. Prilikom pregleda vozila i osobe, u suradnji sa službenicima carine, kod 59-godišnjeg putnika je pronađeno 114 komada tableta koje sadrže psihotropne tvari s Popisa droga Ministarstva zdravstva, za koje nije posjedovao medicinsku dokumentaciju.

Tijekom vikenda, od 14. do 16. travnja 2023. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 8 prometnih nesreća, od čega jedna sa ozlijeđenom osobom i 7 nesreća s materijalnom štetom kao posljedicom.

U subotu, 15. travnja oko 13,00 sati u Vukovaru, Ulici Blage Zadre, 45-godišnji vozač bicikla, s prisutnošću alkohola u organizmu 0,94 g/kg, na nogostupu je biciklom naletio na 81-godišnju pješakinju, koja je pritom zadobila teške tjelesne ozljede. Prema vozaču su poduzete propisane zakonske mjere, uz podnošenje kaznene prijave.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vukovaru – 3 te po jedna u Županji, Srijemskim Lazama, državnoj cesti D-55 kod GP Županja i državnoj cesti D-46 na dionici Ivankovo-Vinkovci. Zabilježena su proteklog vikenda i 3 naleta osobnih automobila na divljač; Vukovar, na državnoj cesti D-55 na dionici Bršadin-Nuštar i na županijskoj cesti Ž4193 kod Privlake.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 13 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,32 g/kg zabilježena je kod 61-godišnjeg vozača osobnog automobila na županijskoj cesti Ž4111 na području Bršadina.

Stacionarne kamere zabilježile su 23 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D-55 kod Gradišta i Nuštru.