Plaketa grada Vukovara za UZOSIO Golubica

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić primila je predstavnike udruge UZOSIO Golubica Tomislava Dubravčića i Ines Škrbac kojima je ovom prilikom uručila Plaketu Grada Vukovara s obzirom da članovi Udruge nisu mogli sudjelovati na svečanoj dodjeli priznanja Grada Vukovara. Kako je rečeno Udruga je Plaketu Grada Vukovara primila povodom 50 godina uspješnog rada i djelovanja na pružanju usluga u socijalnoj skrbi za osobe s mentalnom retardacijom starije od dvadeset i jedne godine.

“Izuzetno mi je drago da je udruga koja ima 50 godina rada iza sebe upravo ove godine dobila priznanje za svoju djelatnost. Riječ je o jednoj od najbolje strukturiranih udruga na području grada Vukovara koja osim poludnevnog boravka ima i dvije stambene jedinice gdje korisnici žive 24 sata dnevno, a trenutno zapošljavaju 24 osobe. Grad Vukovar podržava ih kroz financiranje udruga, ali i prostorom”, rekla je Mujkić.

Tajnica Udruge Golubica Ines Škrbac kazala je kako je Plaketa Grada Vukovara priznanje i prepoznavanje njihovog truda i rada.

“U našem nas radu Grad Vukovar kontinuirano podržava te na temelju naše dugogodišnje suradnje radimo na podizanju kvalitete života osoba s intelektualnim oštećenjima. Udruga pruža socijalne usluge organiziranog stanovanja i poludnevnog boravka“, rekla je Škrbac.

Pojasnila je i kako Udruga trenutno sudjeluje u dva europska projekta temeljem Europskog socijalnog fonda. Riječ je o projektima Društveni centar In i Zajednički kroz život. Unutar organiziranog stanovanja udruga trenutno skrbi o 16 korisnika te još 20 korisnika je unutar usluge poludnevnog boravka tako da su kapaciteti udruge popunjeni.