Korona virus ušao u Dom za starije u Iloku, zaraženo do sada 17 korisnika i 16 zaposlenika

Foto: Dom za starije i nemoćne osobe

ILOK, Prema posljednjim podacima županijskog Stožera Civilne zaštite u Vukovarsko – srijemskoj županije je u posljednjih 24 sata zabilježeno 155 novih slučajeva zaraze korona virusom od kojih je njih 17 iz Iloka. Ovo je rekordna brojka zaraženih u Iloku, a zabrinjava da se virus probio i u tamošnji Dom za starije i nemoćne osobe. Od 26. studenoga, kada su imali prva 3 slučaja zaraze među korisnicima, do danas je zabilježeno 17 slučajeva zaraze među korisnicima i 16 slučaja zaraze među zaposlenicima.  Ravnateljica iločkog doma Darija Nikolić kaže kao Dom broji ukupno 178 korisnika te da su ovo prvi slučajevi zaraze od početka epidemije.

„Držali smo se od početka epidemije tako da uz provođenje svih traženih epidemioloških mjera nismo imali problema ali virus se, nažalost, ipak probio. Na sreću zaraženi korisnici imaju blaže oblike bolesti tako da je samo jedna osoba prebačena u vukovarsku bolnicu ali da je i ona stabilno. U zadnja dva dana u domu su testirani svi korisnici s odjela pojačanje njege kako bi se one pozitivne, ako ih još bude, moglo izolirati. Rezultati tih testiranja se tek očekuju“, rekla je Nikolić.

Dodaje i kako ne zna kako je došlo do „proboja virusa“ jer se on odjednom raširio u domu. Sada maksimalne napore ulažu i da organiziraju dalji normalan rad doma s obzirom na veliki broj zaposlenih koji su zaraženi.