Predstavljen turistički promo spot Vukovara

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima predstavio je na konferenciji za novinare turistički promo spot grada nazvan „Vukovar za sva vremena“.

 „Spot prati događanja u gradu tijekom jedne godine pri čemu je uključeno panoramsko snimanje iz zraka dronom, kulturne atrakcije, memorijalna mjesta, rijeke, manifestacije… U sklopu projekta napravljena su dva spota i to jedan od 3 minute, koji će se prikazivati na sajmovima i drugi od 8 minuta gdje su prikazani i neki drugi sadržaji grada“, rekao je Penava.

Pojasnio je i kako se sa izradom spota krenulo nakon što je napravljena Strategija razvoja turizma koju je grad naručio krajem 2016. godine. Tada je grad dobio smo cjelovitu sliku stanja ali i potreba i to ne samo u gradu nego i u županiji. Tada su gradske vlasti dobile i određene smjernice, za koje je Penava rekao da ih se drže a da su rezultat svega sve bolji turistički rezultati koji se ostvaruju.

Govoreći o turističkom promo spotu direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić rekla je kako su u njegovom nastajanju pomogle brojne gradske ustanove i udruge. Na spotu se vidi i hrvatski olimpijac u veslanju Damir Martin, inače rođeni Vukovarac, kako vesla sa vukovarskim mladim veslačima. Iznijela i niz brojki koje govore o sve boljim turističkim rezultatima koji se ostvaruju u Vukovaru.

„Tijekom prošle godine, u odnosu na 2017. godinu, imali smo istu razinu dolazaka turista ali smo zabilježili za 4 posto porast broja noćenja. Pri tome u  toj brojci nisu uračunati i jednodnevni dolasci turista u grad. Prošle godine kod Vukovara je pristao 291 turistički kruzer sa ukupno 31.972 turista. Ove godine očekujemo pristajanje 240 riječnih kruzera. Bilježimo i porast broja smještajnih kapaciteta pa je tako trenutno na raspolaganju 968 smještajnih jedinica“, rekla je Sekulić.

Govoreći o turističkoj ponudi najavila je i skoru realizaciju više velikih projekata poput biciklističkih staza, šetnice, Arheološkog parka kod Muzeja vučedolske kulture, uređenja Park šume Adica kao i otvaranje vukovarskog Vodotornja.

„Sa njihovom realizacijom grad će dobiti nove atrakcije i tako postati top destinacija kontinentalnog turizma Hrvatske pa i Europe“, rekla je Sekulić.