Još jedno uspješno izdanje Rock Marinfesta

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Rock festival Rock Marinfest, nazvan po tragično preminulom vinkovačkom gitaristu Marinu Pokrovcu zabilježio je još jedno svoje izdanje. Na ovogodišnjem, osmom po redu Rock Marinfestu, koji je jedan od ponajboljih hrvatskih zimskih rock festivala, nastupili su dobro znano sarajevsko Zabranjeno pušenje, beogradski bend S.A.R.S.-a, dubrovački pop/rock bend u usponu Silente te vinkovačke rock uzdanice Septica i the Karambol.

„Prvi put svirali smo u Vinkovcima i što reći nego da smo oduševljeni. Imamo jako puno prijatelja po Slavoniji, međutim žao nam je što nismo često tu. Šteta što je kratko trajalo, ali osjećaj je bio fenomenalan. U sljedećoj godini očekuje nas još puno koncerata, puno pjesama koje treba napisati, tako da nas očekuje puno posla“, kazao je pjevač i gitarist Silenta, Tibor Karamehmedović.

Sav prihod s koncerta i ove godine ide u korist vinkovačke Udruge osoba s invaliditetom Bubamara.
Rock Marinfest održava se u spomen na gitaristu Marina Pokrovca, koji je glazbeni trag ostavio u mnogim vinkovačkim bendovima – Duo debi, Razlagači, the Karambol, Radni ljudi i građani i sve ono što je proteklih godina krvlju stvarano, Argus, Pest Antun band, Majke i drugima. Tragično je stradao u prometnoj nezgodi 1989. godine, vraćajući sa probe grupe Majke u kojoj je tada svirao.
PRESS 032