HND priprema burzu poslova

ZAGREB, Hrvatsko novinarsko društvo (HND) priprema online Burzu poslova – servis za posloprimce i poslodavce u sektoru medija. Burza će se kreirati kroz nekoliko faza, o kojima će HND redovito obavještavati na svojim internetskim stranicama, izvjestila je ta novinarska strukovna organizacija. U prvoj fazi, HND priprema bazu podataka sa svim članovima koji govore strane jezike i spremni su povremeno pomagati stranim novinarima koji dolaze raditi u Hrvatsku. Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave na adresu translator@hnd.hr sa slijedećim podacima: ime i prezime, grad, broj mobitela, e-mail adresa, jezik kojim vladaju i vozačka dozvola/osobni automobil.

„Očekujemo da će prikupljanje podataka potrajati nekoliko mjeseci, a onda ćemo formirati bazu podataka koja će biti na raspolaganju stranim novinarima koji u Hrvatskoj trebaju stručnu pomoć. Kada baza podataka bude pripremljena, svi sudionici će biti informirani o načinu rada kao i o naknadama koje mogu očekivati“, navode iz HND.

Ova akcija je u prvom redu namijenjena nezaposlenim novinarima, slobodnim novinarima i umirovljenicima koji govore strane jezike, ali dobrodošli su i zaposleni novinari koji imaju mogućnost da povremeno rade za strane novinare.

PRESS 032