Dan otvorenih vrata vinkovačkih strukovnih škola

Foto: Đuro Karalić

Srednja strukovna škola Vinkovci i Tehnička škola Ruđera Boškovića ugostile su danas učenike vinkovačkih strukovnih škola koji su na Danu otvorenih vrata pokazali umijeće kojima raspolažu i znanjem koje su stekli u obrazovnom ciklusu.

“Ovim načinom djelovanja želimo približiti i roditeljima i djeci sva ona zanimanja koja im nudimo u našoj lokalnoj zajednici, a iz iskustva i razgovora s roditeljima i ravnateljima osnovnih škola mogu reći da im ovakva manifestacija uvelike pomaže u izboru nastavka puta njihovog obrazovanja”, kazao je ravnatelj Srednje strukovne škole Vinkovci Domagoj Bujadinović.

Kakva znanja i vještine stječu učenici vinkovačkih strukovnih škola imao je priliku vidjeti i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

„Definitivno bi mi morali napraviti neki reset u školstvu da se zna koja su to zanimanja potrebna, da se ne upisuje previše onih smjerova koji sutra neće imati gdje raditi, a da se upisuju ona zanimanja gdje smo deficitarni”, kazao je župan koji nije propustio priliku izmjeriti i krvni tlak na štandu Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara, a koji je, pokazalo se, bio zadovoljavajući.

Među gostima Dana otvorenih vrata bio je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

“Upravo je strukovno obrazovanje danas od izuzetne važnosti jer su radnici u tim zanimanjima traženi i nedostaje ih na tržištu rada. Čestitke učenicima naših strukovnih škola koji su se uistinu potrudili u pripremi svojih pokaznih info pultova i pokazali zavidno znanje u svojim područjima na čemu možemo zahvaliti njihovim mentorima i razrednicima te ravnateljima škola”, kazao je gradonačelnik Bosančić.