Predstavljen projekt gradnje Panonskog centra za primjenu digitalnih tehnologija

Foto: Đuro Karalić

Završna konferencija projekta „Izrada projektno-tehničke dokumentacije Panonskog centra za primjenu digitalnih tehnologija“ održana je danas u Velikoj županijskoj vijećnici, u Vinkovcima, a kako je tom prigodom naglasila ravnateljica Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Zrinka Čobanković riječ je o jednom od strateških projekata, koji je uključen u Dodatak II Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema.

“Naglasak će biti na istraživanjima koja se odnose na implementaciju novih tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji, šumarstvu, vodno-komunalnom gospodarstvu, zaštiti okoliša te biotehnološkom sektoru. Istraživanja koja će se provoditi u Centru će biti neovisna, a rezultati istih bit će dostupni svima kroz neisključivo i nediskriminacijsko širenje rezultata istraživanja”, kazala je Čobanković.

Tijekom same  konferencije održana je prezentacija u kojoj su voditelj projekta Dino Duždagić, te viši voditelj projekta u RA VSŽ i koordinator projekta i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu VSŽ Andrija Matić, nazočnima predstavili ostvarene rezultate i tijek provedbe projekta.