Prva planinarska škola PD Frankopan Rokovci-Andrijaševci

Foto: PD Frankopan

Planinarsko društvo Frankopan iz Rokovaca-Andrijaševaca, koje postoji tek neke dvije godine i broji ne više od 40 članova, ovih dana organizira svoju prvu opću planinarsku školu.

Škola koja se sastoji od predavanja i izleta, te vježbi na terenu okupila je 22 polaznika. Planinari su do sad imali dvije radne subote predavanja o planinama, povijesti planinarenja, planinarskoj organizaciji, planinarskim putevima i markacijama, boravku i opasnostima u planini, te imali dva izleta, na Krndiju i u Baranju, gdje su osim hodanja posjetili i prijatelje iz Planinarskog društva Zanatlije u Batini, gdje se održavala tradicionalna Zimba, planinarenje pod maskama.

Osim predavanja koja su obavezna u sklopu planinarske škole Planinarsko Društvo Frankopan ugostili su i bračni bar Gorana i Ivančicu Križan iz Starog Petrovog sela, koji su održali prezentaciju Slavonskog planinarskog puta, koji su zajedno prehodali u jednom dahu. Slavonski planinarski put ili popularnog naziva među planinarima SPP, bračni par Križan prehodao je u 11 dana, 333 km. Ovo je prva u nizu prezentacija koje bračni par održava u svrhu skupljanja donacija za postavljanje umjetne stijene u školskoj dvorani u Starom Petrovom selu.

Planinarsko društvo Frankopan i dalje prima nove članove, i poziva zainteresirane hodače za planinarenje s društvom “Frankopan” da se jave predsjednici društva Dragici Šibenik na broj 099/516-1427, preko Fb profila, profila društva ili kontaktom preko FB stranice.