Predstavljen projekt Centralne kuhinje u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U vukovarskom Hotelu Lav održana je završna konferencija EU projekta „Centralna kuhinja za prehranu djece u vrtućima“ koji se provodi u sklopu Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Provedba Intervencijskog plana Grada Vukovara“. Radi se o projektu vrijednome ukupno preko 700 tisuća kuna od kojih je EU sufinanciranje nešto manje od 600 tisuća kuna, odnosno, odnosno 85%.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1. Mirjana Kulić kazala je kako se radi o projektu koji je od izuzetne važnosti za vukovarske dječje vrtiće. Istaknula je kako je do realizacije projekta u kuhinji vrtića dnevno se spravljalo oko 800 dječjih obroka dok će sada u obnovljenoj centralnoj kuhinji svakodnevno praviti oko 1800 obroka.  

 „I to je dokaz koliko je ovaj projekt bio nam potreban. Imati ćemo sada ne samo ugodniju radnu atmosferu nego ćemo moći i promijeniti jelovnike i pripremati zdraviju ishranu za djecu“, rekla je Kulić.

Projektom je obnovljena i modernizirana centralna kuhinja za prehranu djece u vrtićima kako bi se poboljšali uvjeti rada u kuhinji te nabavljena nova i suvremenija oprema. Obnova centralne kuhinje obuhvaćala je rekonstrukciju električnih i strojarskih instalacija kao i dio vodovodne i kanalizacijske mreže te nabavu potrebne kuhinjske opreme.  Provedbom projekta stvorili su se bolji uvjeti za pripremu obroka za dječje vrtiće u gradu Vukovaru, čime se unaprijedila kvaliteta života građana i građanki, osobito onih najmlađih, a samim time osigurana je i kvalitetnija usluga roditeljima vrtićke djece.

„Ovo je drugi projekt iz Intervencijskog plana Grada Vukovara koji je dovršen. Ovime Grad Vukovar pokazuje brigu za najmlađe jer se u kuhinji pripremaju obroci za oko 800 djece koja pohađaju Dječji vrtić Vukovar I i Dječji vrtić Vukovar II“, rekla je Mujkić.