Sve spremno za Advent u Vukovaru koji donosi niz sadržaja

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Advent u Vukovaru ove godine započinje 1. prosinca kada će gradonačelnik Vukovara Ivan Penava upaliti prvu adventsku svijeću u Dvorcu Eltz u sklopu 22. adventskih svečanosti. Ovogodišnji Advent u Vukovaru trajat će do 24. prosinca.

„Ove godine cijeli program Adventa u Vukovaru biti će upriličen na otvorenome prostoru Trga Republike Hrvatske, a započinje 6. prosinca  prigodnim kulturno-zabavnim programom u kojem će sudjelovati  Igor Delač, Mažoretkinje grada Vukovara, Vukovarski golubići, Martinius Cirkus i Konjogojska udruga potkova, a koji će biti uvod u doček sv. Nikole. Istodobno će se održati i otvorenje klizališta, na kojem će kao i prijašnjih godina klizanje i najam opreme za posjetitelje biti besplatan“, rekla je zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

Predstavljajući program direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić naglasila je kako u programu Adventa u Vukovaru sudjeluju gotovo sve ustanove u gradu, a ove godine po prvi puta se u program uključila i Gradska knjižnica Vukovar s programom  Polarni ekspres  namijenjenim prvenstveno mladim sugrađanima.

„To je zaista jedan bogat program u kojem će svatko naći ponešto za sebe, a u ovim blagdanskim danima se svi vraćamo u djetinjstvo  i živimo najljepše doba godine. U tih 11 dana koliko će se odvijati program na Adventskome trgu  predviđeno je 15 koncerata kako regionalnih bendova tako i većih imena. Bit će tu klapa Levanda, Ella koja će nas vratiti u ’90-e godine, TS Sremci, Allegro, Cecilija, Gelato sisters i brojni drugi izvođači“, rekla je Sekulić.

Posebno je naglasila kako će u središtu grada, od 20. prosinca pa do 22.prosinca, biti postavljene i Žive jaslice, a sve će to biti obogaćeno ugostiteljskom ponudom. Već tradicionalni Božićni sajam održat će se na Trgu Republike Hrvatske od 20. do 24. prosinca na kojem će svojom ponudom sudjelovati 16 izlagača. I ove godine malim Vukovarcima će biti podijeljeno oko 2.800 paketića, a Novu 2020. godinu Vukovar će dočekati uz Jacquesa Houdeka, koji će i 31. prosinca u 12:00 sati uz dječje vrtiće sudjelovati i u dočeku Nove godine za naše najmlađe sugrađane. Ovoga Adventa u Vukovaru biti će organiziran i božićni vlakić, kupola gdje će se organizirati razne radionice, Kutak Djeda božićnjaka, igra Potraga za poklonima koja će se provoditi uz pomoć posebne aplikacije…

Za ovogodišnji program Adventa u Vukovaru, Grad Vukovar je izdvojio 300.000 kuna, a TZ Vukovar dodatnih 60.000 kuna. Program Adventa u Vukovaru možete pronaći na linku: https://issuu.com/borovograf/docs/advent