U jučerašnjoj prometnoj nesreći kod Vukovara dvije osobe smrtno stradale

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko-srijemske izvjestili su kako je i druga osoba iz jučerašnje prometne nesreće preminula od zadobivenih ozljeda. Podsjećamo kako je jedna osoba smrtno stradala na mjestu nesreće dok je druga prevezena hitno u KBC Osijek gdje je i preminula. Prema policijskom priopćenju krivac za prometnu nesreću je 48-godišnji vozač teretnog vozila iz Makedonije koji je, krećući se državnom cestom D2 kod skretanja za Ovčaru, krenuo u pretjecanje osobnog vozila koje se kretalo istim smjerom.

„U tom trenutku iz suproptnoga smjera nailazio je drugi osobni automobil koji je upravljala 58-godišnjakinja iz Tovarnika. Kako bi izbjegla udar u teretno vozilo 58-godišnjakinja je vozilom prešla na lijevu stranu kolnika te je došlo do udara teretnog vozila u desnu bočnu stranu vozila koje je odbačeno na zelenu površinu. Na mjestu prometne nesreće 58-godišnjakinja je preminula, dok je putnica u vozilu, 53-godišnjakinja iz Sotina, preminula u KBC Osijek“, stoji u službenom priopćenju policije.

Iz policije su izvjestili i kako je nepoznati počinitelj oštetio osobni automobil „Mazda 6“, vinkovačkih registarskih oznaka dok se vozilo nalazilo parkirano u Rokovcima. Oštećenje se dogodilo između 25. travnja i 1. svibnja. Vlasniku, 47-godišnjak iz Rokovaca, pričinjena je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Tijekom noći 6./7. svibnja provaljeno je u pekarski obrt u Mirkovcima. Otuđen je novčani polog u iznosu nekoliko stotina kuna.