Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović privremeno izmjestila ured u Vukovar

“Duboko vjerujem i potičem novu hrvatsku Vladu, duboko vjerujem da će ona uskoo biti sastavljena, da posveti pozornost i Vukovaru i svim hrvatskim krajevima jer Hrvatska niej samo Zagreb. Hrvatska je i Vukovar, i Knin, i Dubrovnik, i Petrinja i Pula i ostala mjesta i duboko vjerujem da je ravnomjerni razvoj Hrvatske je jedini preduvjet da zadržimo naše ljude u zemlji”, poručila je iz Vukovara predsjendica Republike Kolinda Grabar-Kitarovič koje je do subote u taj grad privremeno izmjestila svoj ured.

Izrazivši vjeru kako će nova hrvatska Vlada biti sastavljena uskoro, Grabar-Kitarović kazala je kako će Vladu poticati da posebnu pozornost posveti upravo krajevima poput Vukovarsko-srijemske županije. Također je poručila kako političari u Vukovar moraju dolaziti i u ostale dane, a ne samo 18. studenoga, kako bi razgovarali ne samo o prošlosti već i kako poboljšao uvjete u kojima žive građani toga grada.

Predsjednicu Grabar-Kitarović pozdravili su vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Prethodno je Kolinda Grabar-Kitarović zapalila svijeću kod Kamenog križa na ušću Vuke u Dunav odavši počast poginulima i nestalima u obrani Vukovara 1991. godine, a prije brojnih službenih razgovora u dvorištu Palače Srijem na jarbol jepodignuta i zastava Predsjednice Republike uz intorinaranje državne himne.

PRESS 032