Pred Vinkovcima je period velikih ulaganja u obrazovanje i obrazovnu infrastrukturu

Foto: Grad Vinkovci

Pred Vinkovcima je period velikih ulaganja u obrazovanje i obrazovnu infrastrukturu, s naglaskom na izgradnju novog vrtića na Vašarištu i novih škola u Novom Selu i Radićevom bloku, najavljuju iz gradske uprave nakon današnjeg potpisivanja ugovora koji se odnosi na sufinanciranje projekta obnove i dodatnog opremanja sportske dvorane osnovnih škola Ivana Gorana Kovačića i Josipa Kozarca od strane Ministarstva turizma i sporta.

Radovi vrijedni preko 200 tisuća eura kreću ubrzo, a obuhvatit će uređenje cjelokupne unutrašnjosti dvorane, nabavku sportske opreme te postavljanje pokretnih tribina i semafora, navode se te dodaje kako je sukladno Odluci Ministarstva turizma i sporta o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanje sportskih građevina u 2023. godini, za projekt „Obnova, održavanje i opremanje postojeće sportske dvorane“ odobreno sufinanciranje u iznosu od 83 tisuće eura, dok će razliku iznosa sufinancirati Grad Vinkovci.

„Rast i razvoj djece kroz zdrav način života, igru, druženje i sportske aktivnosti, prvo je čime se vodimo kada razmišljamo o samom sportu, sportskim društvima i klubovima u našem gradu. Isto je i sa sportskom infrastrukturom koju gradimo i prilagođavamo sukladno potrebama današnjeg vremena, a kako bi osigurali što sigurnije i primjerenije uvjete treniranja našim najmlađima. Zahvaljujemo stoga Agenciji VIA na pripremi te Vladi RH na potpori u sufinanciranju projekta kojim ćemo dodatno poboljšati uvjete za razvoj školstva i sporta u našem gradu“, navode iz Grada izjavu gradonačelnika Ivana Bosančića.

Foto: Grad Vinkovci