Možemo! položio vijenac u Dunav u spomen na sve civilne žrtve rata u Vukovaru

Foto: Možemo

VUKOVAR, Dan poslije subotnje Kolone sjećanja predstavnici političke stranke Možemo! su položili vijenac u Dunav u spomen na sve civilne žrtve rata u Vukovaru.

„U subotu smo bili u Koloni sjećanja i vijenac smo položili podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju kao i na Ovčari. Danas smo vijenac položili u Dunav u spomen na sve civilne žrtve rata bez obzira na nacionalnost. Žrtva je žrtva i svaka od njih ima jednaku vrijednost“, rekla je saborska zastupnica Možemo! Sandra Benčić.

Poručila je i kako se isto tako zalažu i da pred zakonom odgovaraju svi ratni zločinci kao i da potraga za nestalima mora ostati najveća zadaća države. Prema njenim riječima strašno je što obitelji nestalih 32 godine ne znaju ništa o svojim najmilijima kao i da su mnogi od njih u međuvremenu preminuli a da nisu saznali istinu o sudbinama svoje djece, roditelja, braće, sestara…  

Na upit kako komentira činjenicu da predstavnici SDSS-a nisu uspjeli položiti vijenac u Dunav u spomen na civilne žrtve rata kazala je kako joj je žao radi toga i da misli kako je to greška.

„Žao mi jer su željeli odati počast i hrvatskim i srpskim žrtvama, a na ovaj način onemogućilo se da odaju počast i hrvatskim žrtvama. Dolazak Milorada Pupovca i SDSS-a u Kolonu sjećanja i na Ovčaru, te odavanje počasti svim žrtvama rata bila bi izuzetno važna poruka. Važno je da srpska zajednica dođe na mjesta stradavanja i oda počast žrtvama. To je način pomirenja, a ne da se stvaraju nove podjele koje dovode do ovakvih situacija, a koje odgovaraju samo nekima. Od pada obrane Vukovara prošle su 32 godine i mi želimo da Vukovar bude živ, da se dolazi i povodom nekih veselih okolnosti, odnosno da se slavi život i da grad živi“, rekla je Benčić.