Vozio sa 2,21 promila pa skrivio prometnu nesreću, rekorder za vikend napuhao 2,67

Foto: PU Vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Tijekom vikenda, od 17. do 19. studenog, na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je 12 prometnih nesreća. U 11 prometnih nesreća nastupila je materijalna šteta (Vinkovci-4, Vukovar-3, Mirkovci, Ilok, Bošnjaci, Bogdanovci) dok je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba teže ozlijeđena, o kojoj više slijedi:

Oko 14,24 sati 17. studenog na raskrižju Ulica K.A. Stepinca i Lokvanjski sokak u Vukovaru, upravljajući pod utjecajem alkohola (2,21 g/kg) osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka, 59-godišnjak nije držao potreban razmak pri kretanju iza drugog vozila, uslijed čega je prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka, kojim je u istom smjeru upravljao 50-godišnjak. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđen 59-godišnji vozač koji je izazvao prometnu nesreću. O prometnoj nesreći policijski službenici su dostavili izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola četiri su osobe smještene u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća koncentracija alkohola u iznosu od 2,67 g/kg, zabilježena je kod 32-godišnjaka koji je 20. studenog oko 0,25 sati na naplatnoj postaji autoceste Zagreb-Lipovac zatečen u upravljanju osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka.

Stacionarne kamere za nadzor prometa zabilježile su 33 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.