Povodom Dana Županije uručene četiri tabularne isprave za odgojno-obrazovne i društvene potrebe

Foto: MDI

OTOK, Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministar državne imovine Mario Banožić sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom obilježavanja Dana Vukovarsko-srijemske županije na kojoj je uručio i tabularne isprave Osnovnoj školi Siniše Glavaševića i Domu učenika u Vukovaru te općinama Nuštar i Babina Greda.

Ravnateljici Osnovne škole „Siniša Glavašević“ u Vukovaru Slavici Mikšić ministar Banožić uručio je tabularnu ispravu kojom škola stječe vlasništvo nad nekretninama odnosno školskom i sportskom dvoranom i igralištem, površine 10 734 kvadratna metra. Ministarstvo u vlasništvo prenosi i zgradu učeničkog doma površine 5 295 kvadratna metra.

Ministar Banožić tabularnu ispravu uručio je ravnatelju Doma učenika „Vukovar“ Zlatku Hegedušu. Općine Nuštar i Babina Greda postat će vlasnici društvenih domova površine 1 326 i 341 kvadratni metar. Tabularne isprave inistar je uručio načelnicima Hrvoju Drinovcu i Josipu Krniću, izvjestili su iz ministarstva.

„Ništa od ovoga ne bi bilo da nismo izmijenili Zakon o upravljanju državnom imovinom te da nema suradnje i otvorene komunikacije s jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Sva mjesta, posebno ona zapuštena obvezuju nas na ozbiljnost i realne odluke. Svim našim aktivnostima želimo pridonijeti demografskoj reanimaciji, otvaranju novih radnih mjesta i ostanku ljudi u Slavoniji“, rekao je tom prilikom ministar Mario Banožić.