Obilježen Dan Vukovarsko – srijemske županije, zaslužnima dodijeljena priznanja

Foto: Ivan Matić

OTOK, Svečanom sjednicom županijske Skupštine, koja je održana u Otoku,  Vukovarsko – srijemska županija obilježila je Dan županije. Bilo je ovo još jedna prilika da se članovi Skupštine kao i gosti prisjete svega što je učinjeno tijekom proteklih godinu dana ali i najave projekti kojima je osnovni cilj doprinijeti razvoju i boljitku najistočnije hrvatske županije. Ovom prilikom dodijeljene su i priznanja Vukovarsko – srijemske županije.

Tako je posthumno Počast Županije dodijeljena Robertu Zadri, hrvatskom branitelju za iznimnu ljubav, hrabrost i doprinos u Domovinskom ratu. Nagrade za Životno djelo dodijeljene su Idrizu ef. Bešiću za izniman doprinos međuvjerskoj suradnji i društveno-političko djelovanje te Danijelu Rehaku za izniman doprinos u Domovinskom ratu, obnovi grada Vukovara i istraživanje ratnih zločina.

Županijske Nagrade dodijeljene su dr. sc. Vladimiru Karabaliću, Vladimiru Zlatariću, Anki Remenar i Branku Grebencu – Luisu. Županijske Povelje dodijeljene su tvrtkama Bjelin Otok d.o.o., Šiška d.o.o. i Multinorm d.o.o., Javnoj ustanovi u kulturi Hrvatski dom Vukovar, Nogometnom klubu Borac iz Drenovaca, Športskom nogometnom klubu Sloga iz Račinovaca, Veterinarskoj stanici Županja te Hrvatskom radio Županja.