Dragovoljna predaja i dojave o pronalasku oružja

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Od 16. travnja do 9. svibnja 2024. godine policijski službenici protueksplozijske zaštite postupali su u četiri dojave o dragovoljnoj predaji te 12 dojava o pronalasku oružja i minsko-eksplozivnih sredstava prilikom poljoprivrednih i građevinskih radova.

Građani su policijskim službenicima dragovoljno predali automatsku pušku s pet pripadajućih nabojnika, zračnu pušku, pištolj, tri ručna bacača raketa, tzv. „zolje“ i 663 komada streljiva. Također, s mjesta pronalazaka minsko-eksplozivnih sredstava u Bogdanovcima-2, Vukovaru-2, Mikluševcima, Karadžićevu, Otoku, Ceriću, Slakovcima, Iloku, Tovarniku i Račinovcima, policijski službenici su izuzeli ukupno 5 nabojnika za automatsku pušku, 7 ručnih bombi, 2 topovska projektila, 3 minobacačke mine, 1 protupješačku mina i 203 komada streljiva.

Predano i pronađeno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva pohranjeni su u skladište Policijske uprave do uništenja.

U protekla 24 sata, 9./10. svibnja, na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su dvije prometne nesreće, obje u Vukovaru. U jednoj je nastupila materijalna šteta, dok su u drugoj tri osobe ozlijeđene, jedna teže i dvije lakše.

Naime, 72-godišnjakinja je upravljajući osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka u raskrižju ulica Vijeća Europe i Duge oduzela prednost prolaska teretnom automobilu koprivničkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 35-godišnjak. Uslijed udara, teretni automobil je prešao na lijevu prometnu traku i udario u teretni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 41-godišnjak. U prometnoj nesreći 72-godišnjakinja je teže ozlijeđena, dok su 35-godišnji vozač i 63-godišnji putnik u teretnom automobilu vinkovačkih registracijskih oznaka lakše ozlijeđeni.

Zbog počinjenog prekršaja kojim je izazvala prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama, 72-godišnjoj vozačici slijedi prekršajna prijava.