Razriješeno više provala

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske, Sektora kriminalističke policije, Službe općeg kriminaliteta u suradnji s Upravom kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova, Općinskim državnim odvjetništvom u Osijeku i policijskim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli su kriminalističko istraživanje zbog postojanja osnovane sumnje da su 46-godišnjak i 35-godišnjak s područja Vukovara počinili ukupno 34 kaznena djela „Teška krađa“ i „Krađa“ na području PU osječko-baranjske, PU vukovarsko-srijemske, PU brodsko-posavske, PU virovitičko-podravske i PU varaždinske.
 
Naime, 46-godišnjak i 35-godišnjak su između ožujka 2023. godine i travnja 2024. godine na području gradova navedenih policijskih uprava provalili u više desetaka ugostiteljskih objekata, prostorija drugih pravnih osoba i vozila iz kojih su ukrali novac, oružje, novčanik s dokumentima i alkoholna pića čime su pričinili ukupnu materijalnu štetu u iznosu većem od 26.300 eura.

Na području PU vukovarsko-srijemske provalili su u dva ugostiteljska objekta u Starim Mikanovcima, pet ugostiteljskih objekata u Cerni te dva ugostiteljska objekta u Vukovru.
 
Protiv osumnjičenih je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Također, policijski službenici Postaje granične policije Županja razriješili su još dvije provale koje su se dogodile u Babinoj Gredi.

Kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je 24-godišnjak iskoristio odsutnost vlasnika i provalio u obiteljsku kuću 47-godišnjaka u Babinoj Gredi iz koje je otuđio razne predmete: alat, obuću, audio opremu, pribor za jelo, boce alkoholnih pića i drugo, čime je vlasnika, po njegovoj procjeni, oštetio za iznos od nekoliko tisuća eura. Protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Teška krađa.

Kaznenu prijavu za kazneno djelo teške krađe u pokušaju, policijski službenici podnijeli su protiv maloljetnika, zbog sumnje da je u ranim jutarnjim satima 28. travnja pokušao provaliti u prostor škole u Babinoj Gredi.