Potpisivanje peticije protiv najavljenoga poskupljenja dopunskog osiguranja

VINKOVCI, U organizaciji Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) i u Vinkovcima je počelo prikupljanje potpisa peticije protiv najavljenoga poskupljenja police dopunskog zdravstvenoga osiguranja. Kako navode iz HSU njihovoj inicijativi u Vinkovcima pridružile su se i ostale političke stranke poput SDP-a, HNS-a, HDSSB-a koji, kako navodi predsjednik županijske organizacije HSU-a Marinko Lukenda,  smatraju da ta mjera nije reforma nego udar na najsiromašniji dio građana.

„Odaziv građana je ogroman kako u Vinkovcima tako i u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U Vinkovcima je organizirano prikupljanje potpisa srijedom i subotom na glavnom ulazu u tržnicu iz ulice Kralja Zvonimira te u gradskom parku na Trgu bana Josipa Šokčevića“, navodi Lukenda.

Dodaje i kako je nakon devet dana trajanja akcije očekivano veliki broj prikupljenih potpisa samo potvrda mišljenja o neopravdanosti poskupljenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja i odluke da krenu u ovu akciju ali i poticaj da nastave i dalje. Prikupljanje potpisa se nastavlja do 30.travnja.

IVAN MATIĆ