U Cerni se gradi prvi slavonski adrenalinski park

CERNA, Ceranska obitelj Rimac na dobrom je putu da do ljeta konačno ostvari dugo sanjani san i u Cerni, mjestu na pola pola puta između Vinkovaca i Županje, otvori u lipnju adrenalinski park, prvi takvoga tipa na području Slavonije, a vjerojatno i puno dalje.

Do sada je obitelj u taj projekt uložila oko milijun kuna, kaže Mijo Rimac “nositelj” cijelog posla dodajući kako na gradnji parka, koji će se prostirati na 10 jutara površine nedaleko ceste koja od Cerne vodi do obližnjih Šiškovaca, radi u kontinuitetu već godinama, a sada su radovi došli do pred sam kraj.

„Biti će to park zatvorenoga tipa u koji će se moći doći samo po najavi i uz prethodni dogovor. Želimo našim gostima osigurati potpuni mir i privatnost, a to odgovara i nama jer je na taj način lakše upravljati svim sadržajima“, kaže Mijo Rimac dodajući kako je sve do sada što je obitelj napravila, napravila vlastitim rukama i bez ijedne kune kredita.

A napravila je puno toga. Samo žičana ograda oko budućeg parka duga je dva kilometra, a koštala je oko pola milijuna kuna. Tu su i dva jezera u kojima se nalazi, ni manje ni više, nego 10 tona šarana, malo dalje traju radovi na gradnji manje pozornice za razne nastupe i koncerte, a nedaleko nje i stolni nogomet ali sa živim igračima. Cijeli prostor zasađen je brojnim brezama, borovima i ostalim drvećem.

“Pokušali smo napraviti idealan prostor za paintball, koji će također biti dostupan našim gostima, a između borova postavit ćemo i bungalove u kojima ćese moći i prenoćiti”, kaže Mijo Rimac dodajući kako će posjetitelji preko dva jezera moći prijeći i preko visećeg mosta, što će i mnogima potaknuti adrenalin.

U svakom slučaju, najveći dio radova trebao biti biti okončan do lipnja za kada se predviđa i otvorenje prvog slavonskog adrenalinskog parka.

ĐURO KARALIĆ