Potpisani ugovori s 21 poljoprivrednim proizvođačem

Foto: Pixabay

Župan Vukovarsko -srijemske županije Damir Dekanić potpisao je danas s poljoprivrednicima Ugovore o dodjeli potpore male vrijednosti u poljoprivredi u 2021. godini, vrijedne oko pola milijuna kuna.

Riječ je o 21 ugovoru koji su potpisani u sklopu Programa potpora poljoprivredi na području Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje 2021.-2023. godine, a koje se dodjeljuju za promociju i uvođenje profitabilnijeg načina proizvodnje, mladim poljoprivrednicima, za unapređenje genetskog potencijala u stočarstvu kao i za sufinanciranje analize tla za višegodišnje nasade i povrtlarstvo. Potpore za ruralni razvoj odnose se na sufinanciranje izrade tehničke dokumentacije za izgradnju/rekonstrukciju objekta za preradu poljoprivrednih proizvoda i uvođenje HACCP. 

“Prijave su bodovane, a cilj je bio omogućiti poljoprivrednicima i stočarima, posebice mladima koji su tek krenuli s proizvodnjom,  postizanje profitabilnije proizvodnje”, kazao je župan Damir Dekanić pozvavši sve poljoprivrednike da i iduće godine ponovo “gledaju prema Županiji“ jer će sredstva za potpore biti daleko izdašnija.

“Cilja nam je naše poljoprivrednike i vlasnike OPG -ova dovesti u situaciju da na tržištu budu konkurentni i inovativni”, poručio je župan Dekanić. 

“Potporu ću iskoristiti da povećam stado ovaca, te da oplemenim krvno srodstvo, pa mi stoga ova mjera znači puno”, rekao je Dario Novoselac iz Strošinaca koji se posvetio poljoprivredi i stočarstvu.