Poticaji za mlade obitelji s područja Općine Nuštar

Foto: www.novosti.hr

NUŠTAR, S ciljem poticanja mladih na povratak, ostanak i naseljevanju stanovništva Općina Nuštar je objavila javni poziv mladim obiteljima na području općine za korištenje poticaja za stambeno zbrinjavanje temeljem Programa mjere za poticanje rješavanja stambenog pitanja.

Kako se navodi u pozivu iznos poticaja je 20.000 kuna jednakoratno po obitelji. Dalje stoji kako korisnici mjere su mladi bračni parovi koji su kupili prvu nekretninu (stambeni objekt/građevinsko zemljište) nakon sklapanja braka.

“Mladom osobom u smislu Programa, smatra se podnositelj zahtjeva, njegov bračni drug i djeca ako ih imaju, pod uvjetom da: podnositelj nije navršio 40 godina života prije nego je raspisan javni poziv ili da barem jedan od bračnih drugova nije navršio 40 godina života te koji nemaju nepodmirenih obveza prema Općini Nuštar kao i nepodmirenih obveza na ime javnih davanja koje prati nadležna Porezna uprava”, navode iz Općine Nuštar.

Inače, javni poziv otvoren je do kraja godine ili do iskorištenja sredstava predviđenih za ovu svrhu u proračunu za 2020. godinu.