U pretrazi obiteljske kuće kod Vukovarca pronašli automatsku pušku

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru u četvrtak je obavljena pretraga doma i drugih prostorija 51-godišnjaka u Vukovaru gdje je tom prilikom pronađena automatska puška. Tom prilikom utvrđeno je i kako se 51-godišnjak neovlašteno priključio na sustav električne energije. Materijalna šteta bit će naknadno utvrđena. 51-godišnjak je uhićen, te uz kaznenu prijavu, predan u pritvorsku jedinicu policije.

Iz PU su izvijestili kako su na području Tovarnika zabilježene su dvije provale u obiteljske kuće. Otuđena je nekoliko komada pokućstva te televizor i peć na kruto gorivo. Provale su se dogodile prije nekoliko tjedana.

U noći 29. siječnja provaljeno je u ugostiteljski objekt u Komletincima iz kojega je otuđen utržak u iznosu više tisuća kuna.

Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2, Tordinci).

Iz PU navode kako se unatoč najavljenome pojačanom angažmanu policije na utvrđivanju prekršaja u cestovnom prometu pojedinci i dalje krše prometne propise za koje su predviđene najveće novčane kazne ili kazna zatvora.

Tako je 29. siječnja, oko 11,40 sati u Vinkovcima, u ulici Hansa Dietricha Genschera, u kontroli prometa zatečen 35-godišnjak iz Ivankova, koji je upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka. Nadzorom je utvrđeno kako vozač nije koristio sigurnosni pojas za vrijeme upravljanja vozilom i da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom.

“S obzirom na zapriječenu novčanu kaznu od 10.000 do 20.000 kuna, za prekršaj za koji je počinitelj već kažnjavan a prijetila je i opasnost da nastavi sa činjenjem prekršaja, 35-godišnjak je uhićen. Proveden je žurni prekršajni postupak pred Općinskim sudom u Vinkovcima, koji je 35-godišnjaku odredio zadržavanje u zatvoru, u trajanju 15 dana”, navode iz PU.