Za pomoć Vasiliju Sentivancu igrala dva vukovarska nogometna kluba

VUKOVAR, Na nogometnom stadionu u vukovarskoj četvrti Borovo naselje odigrana je humanitarna nogometna utakmica pod nazivom „Za Vasu“ između momčadi HNK Vukovar 1991. i NK Vuteks Sloge. Sav prihod s te utakmice namijenjen je za potrebe liječenja 17-godišnjeg Vasilija Sentivanca koji je igrao za oba kluba. Njemu je u kolovozu ove godine dijagnosticirana akutna leukemija od kada se liječi. Igrači NK Vuteks Sloge kažu kako je prvo kolo Međužupanijske nogometne lige Slavonije, gdje se natječe klub, Sentivanac zaigrao samo prvo kolo. Izašao je iz igre poslije 20-ak minuta utakmice jer se nije osjećao dobro. Od tada traje njegova borba s bolesti.

„Utakmica je organizirana kako bi pomogli Vasiliju Sentivancu koji je obolio od akutne leukemije i njegovoj obitelji. S njegovim ocem, koji je Srbin po nacionalnosti,  sam godinama radio i ova utakmica je samo jedan od rezultata toga prijateljstva. Želimo pomoći koliko možemo tome mladiću koji je igrao za oba kluba“, rekao je inicijator utakmice Davor Tomić inače hrvatski branitelj.

Na tribinama stadiona, unatoč hladnom vremenu, okupilo se nekoliko stotina građana među kojima je najviše bilo srednjoškolaca. Svi oni došli su dati podršku Vasi i pomoći i njemu i obitelji u liječenju.

„I ta utakmica pokazuje da Vukovar, koji ima određene specifičnosti, živi normalno kao i svi drugi gradovi. Imamo u gradu i niz drugih pozitivnih slučajeva koji to i dokazuju. Nažalost, medijima su interesantnije neke druge priče iz našeg grada“, rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

Svi koji žele pomoći u liječenju Vasilija Sentivanca mogu to učiniti uplatom na žiro račun: HR2025000093106046400.

Foto Ivan Matić