Advent u Vinkovcima uljepšat će koncerti župnih zborova

VINKOVCI, U četvrtak 1. prosinca u 18 sati, na pozornici u pješačkoj zoni u sklopu Adventa u Vinkovcima počinju koncerti župnih zborova koji će se održavati svakog četvrtka do Božića, najavljuju organizatori Adventa u Vinkovcima.

U četiri četvrtka će nastupiti župni zborovi iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Brodsko-posavske, te svojom pjesmom uljepšati advenstko i predbožićno vrijeme.

Prvi će nastupiti Zbor mladih “Gracija” župe sv. Antuna Padovanskog iz Otoka koji čini 15 zboraša i djeluje već 15 godina i ima 19 stalnih članova od kojih je 15 vokala, tri gitare i jedan kahon.

Nakon Otočana, u 18,45 sati pokazat će što zna Vokalno instrumentalni sastav “Damjan”, župe sv. Filipa i Jakova Vukovar, kojeg čini deset glazbenika i djeluje već sedmu godinu. “Damjan” u svojoj župi, ali i izvan nje, duhovnom pjesmom animira euharistijska slavlja i klanjanja, sakramente, promocije, obljetnice i slično. Na koncertu za Advent u Vinkovcima izvest će osam duhovnih pjesama.

U 19,30 sati počinje nastup Zbora mladih “Radost” župe sv. Mihaela Arkanđela iz Cerne koji djeluje dvije godine. Izvest će sedam poznatih i manje poznatih duhovnih pjesama koje slave Advent i Božić. Zbor broji 10 do 15 članova, a instrumenti koje sviraju su piano, kahon, gitara i ponekad violina.

Foto: Advent u Vinkovcima