Donacija 10 tona mandarina za potrebite vukovarskom Caritasu

VUKOVAR, Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana Dubrovačko-neretvanska županija osigurala je donaciju od deset tona mandarina za Vukovarsko-srijemsku županiju.

„Ovo je sedma godina da Dubrovačko-neretvanska županija daruje Vukovarsko-srijemsku županiju mandarinama. To je i znak potpore i prijateljstva. Inače, mi surađujemo već godinama u raznim oblastima. Uključiti ćemo se s 100.000 kuna i u obnovu vukovarskog Vodotornja, najavio je župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobrosavić.

Prema najavama iz vukovarskog Caritasa i županije donirane mandarine biti će proslijeđene udrugama i obiteljima u potrebi. Ravnatelj Caritasa vukovarskog Dekanata fra Vjenceslav Janjić rekao je kako na području njegove župe, koja broji oko 4.600 žitelja, na popisu osoba u potrebi ima 250 Vukovaraca.

„Dubrovnik je uz Zadar naš najveći dobročinitelj. Kao ravnatelj mogu im samo zahvaliti na svoj pomoći do sada“, rekao je fra Janjić.

I ovom prilikom župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić zahvalio je donaciji s juga Hrvatske. Izrazio je i nadu kako će uskoro doći vrijeme i kada će s istoka Hrvatske slati božićne poklone i u Dubrovačko-neretvansku županiju.

„I ova donacija pokazuje da Vukovar i Vukovarci  imaju prijatelje diljem Hrvatske. Nekad toga ni sami nismo svjesni. Ova donacija će mnogim obiteljima uljepšati blagdan“, rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

Foto Ivan Matić