Policija u Vukovaru zatekla 18-godišnjaka u provali obiteljske kuće

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Na dojavu građanke, zaprimljenu u 15,31 sati 23. svibnja, o provali u obiteljsku kuću u Zrmanjskoj ulici u Vukovaru, policijski službenici Policijske postaje Vukovar su u dvorištu obiteljske kuće zatekli mlađeg muškarca koji se, ugledavši policijske službenike, dao u bijeg. Policijski službenici su ga u toj namjeri spriječili te ga priveli u službene prostorije policije radi provođenja kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

„Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 18-godišnjak iz Vukovara, netom prije zatjecanja od strane policijskih službenika, provalio u obiteljsku kuću 29-godišnjaka iz koje tom prilikom ništa nije otuđio. Međutim, daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je prethodno tijekom svibnja već provalio u istu obiteljsku kuću kada je otuđio novac u iznosu od nekoliko tisuća kuna“, navodi se u policijskom priopćenju.

Dodaju i kako je utvrđeno da je tijekom noći 9./10. svibnja provalio u izdvojeni pogon trgovačkog obrta u Vukovaru, Olajnica, gdje je iz kase otuđio novčani polog u iznosu od više stotina kuna. Iste noći pokušao je provaliti i u prostor frizerskog salona u Kolodvorskoj ulici u Vukovaru, u čemu nije uspio, a oštećenjem ulaznih vrata je 52-godišnjoj vlasnici pričinio materijalnu šteta u iznosu od nekoliko stotina kuna.

„Osumnjičeni 18-godišnjak je danas, 24. svibnja, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje opisanih kaznenih djela Teške krađe policija će dostaviti nadležnom državnom odvjetništvu“, izvijestila je policija.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar-2, Županja).